Wat doet een Tandarts en waar vind ik ze?

Heb je een tandartsenpraktijk of gezondheidscentrum en heb je een openstaande vacature voor een tandarts? Ben je tandarts en op zoek naar een vacature? Dan vind je dit op Dentalvacature.nl. Op onze website stopt de zoektocht naar of van een tandarts.

De bezoekers van onze website variëren van ervaren tandartsen tot tandartsen die net klaar zijn met de opleiding en dus over de nieuwste technieken beschikken. Eén ding hebben de werkzoekende gemeen, het zijn allen afgestudeerde tandartsen op zoek naar een baan bij een tandartsenpraktijk, een gezondheidscentrum of een tandartsenplein.

Wij brengen vraag en aanbod van de tandarts bij elkaar op een (naar wens) afgebakend zoekgebied. Zo krijgt u enkel vacatures van de tandarts te zien die op uw vraag zijn geselecteerd. Voor u als zoekende tandarts is Dentalvacature.nl een erg interessante website, door het feit dat er geen ongewenste werkzoekenden uw vacature passeren.

Zo verspilt u als tandarts niet onnodig tijd, geld en energie. Simpel en effectief voor adverteerder en tandarts als werkzoekende is dentalvacature.nl. Op dentalvacature.nl vindt of plaatst u altijd een passende vacature als tandarts!

Functieomschrijving Tandarts volgens het KNMT:

De tandarts is het middelpunt in de mondzorg. Hij stemt de zorg zoveel mogelijk af op de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Met zijn academische opleiding en expertise stelt hij de totale diagnose, heeft hij de regie in het hele proces en bepaalt hij wie meewerkt aan de behandeling van de patiënt.

Binnen de mondzorg is veel gaande. De tandarts werkt steeds vaker samen met en delegeert steeds meer aan andere specialisten in de mondzorg en kan zich daardoor meer richten op de uitgebreide en complexe tandheelkundige zorg. Indien nodig verwijst hij patiënten binnen of buiten de tandheelkunde. De tandarts is de ‘medisch regisseur’ van een team van assistenten, mondhygiënisten en andere professionals in de tandheelkunde. In Nederland zijn op dit moment ongeveer 7.000 tandartsen werkzaam.

Kerntaken van een tandarts

De tandarts ziet de patiënt vaak als eerste. Hij onderzoekt, stelt diagnoses, formuleert behandelplannen en behandelt het gebit. Zijn werk is erop gericht ziektes en afwijkingen aan het gebit te voorkomen en te (laten) behandelen. De patiënt krijgt zo een goede mondgezondheid en behoudt zo lang mogelijk het eigen gebit in al zijn functies. De tandarts zorgt voor de informatie naar de patiënt. Hij geeft advies en uitleg over de mondverzorging; vooral dit laatste laat hij steeds vaker over aan de mondhygiënist of (preventie)assistent.

Takenpakket van de tandarts

  • behandelen van tandbederf (cariës en gaatjes)
  • behandelen van zenuw- of tandvleesontstekingen
  • plaatsen van kronen en bruggen op zwakke tanden en kiezen
  • verrichten van kleine kaakchirurgische ingrepen (bijvoorbeeld het verwijderen van verstandskiezen)
  • plaatsen van beugels
  • plaatsen van protheses
  • behandelen van functie en functiestoornissn van het bewegingsapparaat van het kauwstelsel en daaraan gerelateerde structuren
  • het toedienen van anesthesie en andere medicijnen
  • röntgendiagnostiek