Zoek een vacature

Tandartsdocenten met affiniteit voor de kindertandheelkunde

Werkgever
Universitair Medisch Centrum Groningen
Functie
Tandarts
Uur per week
32-40 uur
Dienstverband
Vast
Contact
heer N.G. Blanksma
Adres
Hanzeplein 1
Postcode en plaats
9713 GZ, Groningen
Telefoonnummer
0503616235
Website

Functieomschrijving

Tandarts docent kindertandheelkunde
en Trainee kindertandheelkunde/tandarts docent

Groningen

Functieomschrijving
Als tandarts/tandartsdocent bij het UMCG – Centrum Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CMT) in Groningen leid jij toekomstige tandartsen op. Maar jouw ervaring als tandarts kunnen we ook goed gebruiken in de praktijk. Kinderen en jongeren behandel je voor een deel van de tijd namelijk ook zelf.

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en van de opleiding mondzorgkunde van de Hanzehogeschool Groningen krijgen het onderwijs dat zij verdienen. Daar zorg jij wel voor. Door jouw vakkennis te delen, stoom jij een nieuwe generatie tandartsen en mondhygiënisten klaar om de beste mondzorg van het land te kunnen geven. Dagelijks begeleid je groepen van ongeveer acht tot tien studenten bij het behandelen van patiënten. Dit doe je samen met ten minste één andere ervaren tandartsdocent. 

Ben je nog geen docent, maar wel een ervaren tandarts? Dat is perfect. Bij het CMT krijg je namelijk alle ruimte om jezelf te ontwikkelen tot docent. Ervaren collega’s stimuleren je hierin en maken je wegwijs in je rol als docent. 

Naast docent ben je ook praktiserend tandarts voor de negenhonderd kinderen die we jaarlijks behandelen als expertisegroep kindertandheelkunde. Wil je alleen maar lesgeven? Of juist vooral je eigen patiënten behandelen in de polikliniek? Geen punt. Hoe jij je dag invult, mag je namelijk grotendeels zelf bepalen. Zo heb jij alle vrijheid om je dagen zo afwisselend te maken als je zelf wilt.

Wie zijn wij

Afdeling
Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde
Binnen de expertisegroep kindertandheelkunde van het CTM werk je met een kleine groep directe collega’s samen om de kindertandheelkunde in Groningen nóg beter te maken. De sfeer is goed en omdat we een kleine opleiding zijn kan iedereen bij elkaar binnenlopen voor advies of een goed gesprek. Binnen het CTM is ruimte voor goede ideeën en innovatie. En wat werken voor de universiteit zo leuk maakt? Je enthousiaste collega’s van wie je altijd kunt leren!

Wie zoeken wij

Functie-eisen
Jij weet studenten op een enthousiaste manier te motiveren en te inspireren. Je bent sociaal en hebt veel geduld. Dit is niet alleen handig omdat je met studenten werkt, maar ook omdat je jonge patiënten behandelt. Je bent leergierig en houdt ervan om anderen wat te leren. Ook ben je stressbestendig. Dit komt van pas om de combinatie tussen de patiëntenzorg en het onderwijs goed te laten verlopen. Wat je nog meer in huis hebt? 

  • Een tandartsdiploma en een BIG-registratie.
  • Praktijkervaring met het behandelen van kinderen.
  • De motivatie om aan de slag te gaan in het onderwijs én de kindertandheelkunde.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

  • Een prettige en open werksfeer. Jouw enthousiaste collega’s staan voor elkaar klaar en vinden het fijn om kennis uit te wisselen. 
  • Een jaarcontract met de bedoeling dit na een jaar om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Het salaris bedraagt maximaal € 5.785,- bruto per maand (schaal 12) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra (cao-UMC).

Solliciteerprocedure
Solliciteren kan via het online sollicitatieformulier.

Meer informatie 
Voor meer informatie of vragen over de functie kun je contact opnemen met N.G. Blanksma, coördinator Expertisegroep Kindertandheelkunde, via (050) 361 6235. 
Voor meer informatie over werken bij het UMCG, kijk op www.academictransfer.com/nl/employer/UMCG/.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct