Zoek een vacature

Aspirant tandtechnicus

Werkgever
Radboudumc
Functie
Tandtechnicus
Uur per week
32-40 uur
Dienstverband
Vast
Contact
mevrouw Barbara van Summeren
Adres
Geert Grooteplein Zuid 10
Postcode en plaats
6525 GA, Nijmegen
Telefoonnummer

Functieomschrijving

Aspirant tandtechnicus

Functie
Als aspirant tandtechnicus sta je aan het begin van de leerweg naar tandtechnicus. Je start in september aan een vierjarig opleidingstraject tot tandtechnicus waarin je 1 dag per week naar school gaat en 3 of 4 dagen per week in de praktijk werkt. Ga jij deze uitdaging met ons aan?

Je werkt samen met jouw interne begeleider aan schoolopdrachten en je leert stap voor stap het vak. Halverwege de opleiding specialiseer je je in prothetiek of kroon- en brugwerk, mede bepaald door de behoefte vanuit het Algemeen Tandtechnisch Laboratorium (ATL). Je gaat je ontwikkelen in het conventionele vak en in de digitale werkvormen. Daarnaast leer je werken met patiënten en studenten.

Taken en verantwoordelijkheden
• Onderstaande taken en verantwoordelijkheden worden gedurende het opleidingstraject geleerd, het is een ontwikkeltraject. Bij aanvang van de functie zijn dit:
• Gipswerkzaamheden.
• Algemene ondersteunende taken binnen ATL, zoals de ruimtes op orde houden, bestellingen verwerken, etc.
Overige hand- en spandiensten.

En daarna stapsgewijs aanvullend:
• Digitalisering:
Controleert en handelt de inbox van intra-orale scans af, vergelijkt deze en koppelt deze in Dentium aan de patiëntenkaart.
Registreert de waarnemingen en metingen en stelt eenvoudige rapportages op.
Draagt zorg voor het opschonen van de ‘3Shape Dental Manager’.
Draagt zorg voor back-ups van digitaal gedesignde tandtechnische werkstukken.
Geeft inhoudelijke feedback aan studenten over door hen foutief ingeleverde digitale scans.
Verzorgt het design van tandtechnische 3D-modellen als voorbereidende stap voor het printproces en het design van lepels, beetregistratie plaatjes en overige werkstukken.
Scant modellen met de Labscanner.
Beheert en draagt zorg voor adequaat onderhoud van de intra-orale 3D-scanners van de onderwijskliniek.
Geeft 2nd level instructies aan en lost storingen op voor studenten bij het ingeven en uitvoeren van digitale 3D-scans.
Is superuser en beheerder van het printprotocol voor de Asiga printer (modellen, lepels, protheses, boormallen, Tryin).
Verzorgt incidenteel analoge werkstukken.
• Onderwijs:
Geeft instructie aan studenten, collega’s tandtechnici en docenten over het gebruik van intra-orale scanners op zaal.
Biedt adequate oplossingen bij storingen van de apparatuur.
Adviseert studenten en docenten over de toepassing en de eigenschappen van materialen bij het vervaardigen van 3D-geprinte tandheelkundige werkstukken.
Vervaardigt scholingsmaterialen en middelen zoals het ontwerp en de digitale prints van materialen voor de preklinische studiefase.
Begeleidt het designen van restoraties vanuit functieopdrachten.
Beheert en maakt back-ups van digitale scans op het 3Shape EDU-netwerk.
Instrueert studenten bij het designen van 3D werkstukken, modellen en materialen.

Wie zijn wij

Afdeling
De afdeling Tandheelkunde leidt studenten op tot tandarts of orthodontist. Het Algemeen Tandtechnisch Laboratorium (ATL) is onderdeel van de afdeling Tandheelkunde. Het ATL maakt tandtechnische werkstukken ten behoeve van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. De medewerkers van het ATL werken voor één van de drie onderdelen:
• Kroon- en Brugwerk.
• Prothese.
• Administratie.

De belangrijkste afnemers zijn studenten, tandartsen van het Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT), de polikliniek Tandheelkunde en het Centrum voor Complexe Tandheelkunde (CCT). Ook de afdelingen Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie en Keel-, Neus- en Oorheelkunde maken gebruik van het ATL.

Door de locatie in het gebouw Tandheelkunde zijn korte lijnen in de communicatie tussen onze (interne) klanten en het laboratorium vanzelfsprekend. Met gemotiveerde medewerkers staat deskundigheid, kwaliteit en flexibiliteit bij het ATL centraal.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Wil jij weten hoe het nu écht is om te werken bij het Radboudumc? Kijk dan op www.radboudumc.nl/werken-bij.

Wie zoeken wij

Profiel
Wij zijn op zoek naar een aspirant tandtechnicus met aantoonbare affiniteit met het vak en de ambitie om verder te leren. Tijdens het werken met patiënten en studenten sta je stevig in je schoenen. Je bent zowel (klant)vriendelijk als duidelijk, want lerende studenten moeten ook leren om feedback te ontvangen wanneer dit nodig is. Daarnaast voel je je thuis in de dynamische omgeving van een academisch ziekenhuis.

Je hebt een uitstekende fijne motoriek, je bent secuur, accuraat en collegiaal en je werkt netjes. Bovendien beschik je over goede communicatieve, organisatorische en administratieve vaardigheden. Ook heb je affiniteit met het werken met patiënten en studenten in een onderwijsomgeving. Je beschikt over een professionele en zelfstandige werkhouding en je bent een echte, proactieve teamspeler. Verder heb je een flexibele werkhouding, zowel in de veranderende benodigde uren per week als in het schakelen tussen verschillende werkzaamheden.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
• Afgeronde opleiding op mbo-niveau 4.
• 5 tot 10 jaar werkervaring, het liefst op tandtechnisch of tandheelkundig gebied.
• Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal.
• Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Wat bieden wij

Arbeids­voorwaarden
Deze functie start in september 2022 en het totale opleidingstraject beslaat vier jaar. Voor deze periode krijg je een leer-/arbeidsovereenkomst. Wanneer je een deel van de opleiding al succesvol afgerond hebt is dit traject korter.

Bij de start van het derde leerjaar is er een doorgroeimogelijkheid naar salarisschaal 5 wanneer aan de eisen voldaan wordt. Bij afronding van de opleiding groei je door naar salarisschaal 6 en als volleerd tandtechnicus word je ingeschaald in schaal 7 of 8.

Vanwege de nauwe samenwerking met het onderwijs ligt de werkdruk voornamelijk buiten de schoolvakanties. Daarom werk je gedurende de lesweken iets meer om voldoende jaaruren op te bouwen, zodat je meer vrij hebt in de schoolvakanties.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
• Naast je maandelijkse salaris (schaal 4, fulltime: min € 2184 – max € 2779 bruto per maand) en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
• Het betreft een contact van 32-36 uur per week voor een bepaalde tijd van 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
• Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
• Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
• Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
• Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc. Je vindt alle informatie op www.radboudumc.nl/arbeidsvoorwaarden

Sollicitatie­procedure
Graag ontvangen we je sollicitatie vóór 16 juni 2022. We nemen daarna snel contact met je op.

Wat kun je verder verwachten?
Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats. Hiervoor hoef je niets te doen, we vertellen je op een later moment meer.

Het Radboudumc is een werkgever waar iedereen welkom is. Iedere collega brengt waardevolle ervaring, expertise en creativiteit mee. Wij geloven in de meerwaarde van een diverse en inclusieve organisatie. #wijzijnradboudumc

Contact
Heb je nog vragen over deze functie, neem dan contact op met Barbara van Summeren, hoofd onderwijsondersteuning Tandheelkunde, via 06 50 16 96 61 of Barbara.vanSummeren@radboudumc.nl. Voor solliciteren gebruik het sollicitatieformulier op de website. Gebruik daarvoor de volgende link:
https://dlrs.info/QYLkX7a

Is solliciteren nog een stap te ver, maar ben jij wel benieuwd wat het betekent om in deze functie te werken bij het Radboudumc? Neem dan ter oriëntatie eens contact op met de hierboven genoemde collega.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Solliciteer direct